Screws, Accessories

Farögzítések

HALFEN szegező horgonyok
timber fixing strap
A lapos tetők fagerendáit helyzetük biztosítására, illetve a szél szívóereje általi esetleges felszívásuk megakadályozására, vasbeton koszorúgerendákra fektetik fel. A koszorúgerendákba felszínükkel egy síkban az adott terhelés szerinti Halfensíneket betonoznak. A felszegezhető csatlakozó csapokat kalapácsfejüknél bedugják a Halfensínbe, majd a fagerendához csúsztatják és felszegezik. Ez a módszer egyszerű, biztonságos és igen gyors lehorgonyzást tesz lehetővé.
HALFEN szarufatalp
rafter shoe
A korábban megszokott és jelentős zsaluzási és vasalási munkaráfordítást igénylő beton felső él kialakítások helyett a szarufatalpakat közvetlenül a betonfödém felső síkjába betonozott Halfensínekre csavarozzák.
Így a 6 és 12 cm közötti szarufa szélességekkel, és a legkülönbözőbb tető dőlésszögekkel készített szarufa- és fogótorok-gerenda fedélszékek terhei egyetlen szarufatalptípussal horgonyozhatóak le.
DETAN vonórúd-rendszer
Tension Rod System
A nagyfesztávolságú csarnokok rácsostartói egyre gyakrabban ragasztott fa rácsostartók és acélszerkezetek kombinációjából készülnek. A DETAN vonórudak kovácsolt villás elemeikkel és vékony, de rendkívül nagyszilárdságú vonórúdjaikkal gyakran képezik alapját magas színvonalú építészeti elvárásoknak is megfelelő filigrán szerkezeteknek.